Woensdag – Pasta met garnalen en preisaus
Publicatiedatum: 21 november 2016
Als u pasta eet, kunt u het beste kiezen voor volkorenpasta. Deze pasta vult sneller en bevat betere voedingsstoffen.
Ingrediënten (2 personen):
- 400 gram prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren pasta
- 150 gram garnalen
- 2 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding:
Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar.
Maak de groente op smaak met peper.
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de garnalen en de room door de prei en breng dit aan de kook.
Laat de garnalen in 4 minuten hierin gaar worden.
Laat de penne uitlekken en schep de saus er door.
Maak het op smaak met de dille.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 415 kcal |
Eiwit | 30 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 15 gram |
Zout | 1,84 gram |
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Volgens mij is de ingrediënten lijst niet compleet want op de foto zie ik ook tomaat??
In de beschrijving van de bereiding gaat het over pasta ( logisch) en even verderop: “ laat de penne uitlekken “
Toch vreemd dat voor op de foto spaghetti gebruikt is…..
Beste Motor50, bedankt voor uw reactie. We snappen dat het wat verwarrend kan zijn, maar de foto is ter illustratie. Het recept zelf klopt verder. Tegenwoordig zetten we dat voor de duidelijkheid bij recepten waar we geen foto bij ontvangen, maar in 2016 was dat nog niet het geval.