Dinsdag – Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Savooiekool, savooikool of groenekool is een kool die zowel voor de verse markt als voor de industrie wordt geteeld. Het is een van de oudste koolsoorten, die oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt.

Ingrediënten (2 personen): 

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • Stuk savooiekool (ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • Azijn

Bereiding:

Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.

Pers 1 helft van de sinaasappel uit.

Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, de slasaus, wat geraspte sinaasappelschil en peper.

Schil de andere helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Maak het stuk kool schoon en snijd of schaaf het fijn.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Meng alles door elkaar. Maak eventueel op smaak met nog wat citroensap of azijn.

Variatietip: 

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 140 kcal 505 kcal
Eiwit 5 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 45 gram
Vet 5 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 5 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Zout 0,18 gram 0,36 gram

Geef een reactie