Tiradito van Bart
Tiradito is een gerecht dat bestaat uit dunne reepjes gekoelde, rauwe vis overgoten met een pittige salsa gemaakt van citroen- of limoensap en verschillende andere ingrediënten.
Ingrediënten (4 personen):
- 400 g kabeljauwfilet, zonder vel
- sap van 10 limoenen
- ½ tl zout
- 2 tl amarillopasta (of chilipasta)
- ½ rode spaanse peper, in dunne ringen gesneden
- ½ knoflookteen
- 15 takjes koriander
- 2 tl gecondenseerde melk
- 8 tl visbouillon
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1 zoete aardappel, gekookt en in blokjes gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
Bereiding:
Meng voor de marinade het sap van de limoenen, de amarillopasta, de visbouillon en de gecondenseerde melk en voeg hier de halve knoflookteen, zout en de stengels van de koriander aan toe. Houd de blaadjes apart en laat de marinade 5 minuten trekken. Haal daarna de knoflook en korianderstengels eruit.
Snijd de kabeljauw in mooie dunne plakjes en verdeel ze over de borden.
Meng de blokjes aardappel en avocado door de marinade en giet deze over de dungesneden plakjes kabeljauw. Laat de marinade 5 minuten intrekken en serveer het gerecht met de korianderblaadjes, uienringen en chiliringen.