Maandag – Quinoa met groente en walnoten
Noten leveren ijzer, vitamine E en vitamine B1. Het zijn goede vegetarische keuzes. In noten zit veel onverzadigd vet. Het…
MeerDinsdag – Pittige tofu burgers
Tofu is vanwege zijn neutrale smaak zeer breed inzetbaar als vervanger voor zowel vlees als ei, room, kwark, kaas en…
MeerWoensdag – Macaroni met paddenstoelen
Paddenstoelen worden meestal gezien als groenten, maar ze zijn eigenlijk de vruchtlichamen van schimmels. Er bestaan eetbare en giftige paddenstoelen. Van alle…
MeerDonderdag – Koolribsalade
Koolrabi is het neefje van broccoli en bloemkool. U kunt de groente lekker roerbakken of door de salade doen. Koolrabi…
MeerVrijdag – Kapucijners met paksoi en ananas
Kapucijners zijn peulvruchten en worden gegeten als groente of als vleesvervanger. De kapucijner plant is een plant die tot de…
MeerZaterdag – Warme kipsalade en beschuit met vanillebramen
De braam is een zeer gezond stukje fruit. Bramen kennen in framboosjes rode, zoete nichtjes. Bramen kun je een groot…
MeerZondag – Slawraps, gestoomde vis en meloensoep
Fruit geeft veel voordelen voor de gezondheid. Druiven leveren weinig vitamine C, maar wel veel voedingsvezel en kalium. In combinatie…
Meer