20e editie Zwarte Cross van start

Liefhebbers van motoren, muziek en theater kunnen vanaf donderdag 21 juli 2016 terecht op de 20e editie van festival Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde.

Gekte en spektakel

Motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De Zwarte Cross is een mix van deze ingrediënten. Op de 31 podia staan meer dan 150 muziekacts, onder wie Kensington, Kenny B., Douwe Bob, Miss Montreal, De Staat, Typhoon en John Coffey. Opvallende gast is de Russische protestpunkband Pussy Riot.

Theaterartiesten

De organisatie heeft verder dit jaar zo’n duizend theaterartiesten gestrikt. Op de motorcrossbaan strijden onder anderen amateurs in zelfgebouwde voertuigen, afgewisseld met serieuze motorsport door echte wereldkampioenen. Onlangs werd bekend dat volgend jaar het Open Nederlands Kampioenschap naar Lichtenvoorde komt. In 2015 kwamen er bijna 200.000 mensen naar het befaamde Achterhoekse festival.

De Zwarte Cross is van donderdag 21 juli t/m zondag 24 juli 2016 op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Op donderdag 21 juli is het terrein alleen voor campinggasten geopend. Vrijdag 22 juli vanaf 10.00 is iedereen van harte welkom.

(Bron: ANP)

Geef een reactie