Tonijn met tomatensalsa van Janny
Anders dan de meeste vissen, die wit vlees hebben, heeft de tonijn roze vlees. Dit komt door het de rode spieren van de tonijn. Let er bij het kopen van vis goed op of de vis een MSC-Keurmerk heeft. Dit houdt in dat de vis duurzaam is gevangen. Bekijk de kookvideo van Janny voor het recept van de Tonijn met tomatensalsa.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 dikke (diepvries) tonijnfilets. Let op: MSC-gecertificeerd
- 2 vleestomaten (rijp)
- 1 mooie sjalot
- 1/2 rood pepertje
- 1 eetlepel grofgehakte peterselie
- 1/2 – 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Tomatensalsa:
Ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de ui heel fijn.
Halveer het pepertje verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Meng blokjes tomaat, uisnippers, peper en koriander en besprenkel met de olie.
Tonijn:
Kruid de tonijn met zout en peper .
Verhit een koekenpan en voeg olie toe.
Bak hierin de stukken tonijn zodat deze nog rosé van binnen is.
Serveer de salsa bij de tonijn.
Eet smakelijk!