Duur 02:29
Gepubliceerd op 4 juli 2016

Kippenbouillon van Janny

Voor een smakelijke bouillon zijn maar weinig ingrediënten nodig en het is erg makkelijk te bereiden.

Een bouillon wordt vaak gebruikt als basis voor de bereiding van soepen, sauzen en ragouts. Door alle bestanddelen lang te laten trekken, worden de smaak en geurstoffen in het water opgelost en daardoor wordt een bouillon erg geurig en rijk aan smaak. Janny van der Heijden legt in bovenstaande video uit hoe u een smakelijke kippenbouillon met kippenbouten kunt maken.

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 2 liter water
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • Foelie
  • Enkele takjes peterselie
  • Enkele takjes selderij
  • evt. Gemberwortel

Bereiding:

Vul een grote pan met 2 liter water en voeg daar de kippenbouten (zonder vel, dat is magerder) aan toe. Breng het water vervolgens aan de kook.

In de eerste vijf minuten kan er schuim op het water komen te staan, als dat zo is: schep het schuim er dan met een spatel vanaf.

Voeg als het water kookt de gesneden wortel, de gesneden ui en prei, enkele takjes peterselie en selderij, stukje foelie, zout en enkele peperkorrels toe. Tip: Zelf vind ik het heerlijk om gember aan de bouillon toe te voegen, maar dat is niet per se nodig.

Laat de bouillon zonder deksel ongeveer 2 uur trekken. Let op: de bouillon niet laten koken.

Na 2 uur is de bouillon klaar. Schenk de bouillon door een fijne zeef. Laat de bouillon koud worden en schep eventueel vet van de bouillon.

U heeft nu een mooie basis kippenbouillon die u direct op kunt drinken, maar ook nog kunt opvullen met groenten of stukjes kip. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer