Salade caprese van Gio

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 pomodori tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 citroen
  • 3 eetelpels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • bosje verse basilicum
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in cica 2 minuten goudbruin.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Halveer de citroen. Breng de rucola op smaak met sap van een halve citroen, olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Leg een plakje tomaat, een plak mozzarella, een blaadje basilicum en een handje aangemaakte salade tegen elkaar aan en herhaal tot alles gebruikt is.

(Bron: 24Kitchen)

Geef een reactie