Scones
Publicatiedatum: 13 november 2013
Ingrediënten (voor 10 scones):
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 60 gram boter
- 2 eieren
- 1 deciliter karnemelk
- een beetje bloem
- kopje rozijnen
- eigeel van 1 ei
Bereiding:
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Meng het meel, de suiker en het zout. Schep vervolgens de boter erdoorheen en kneed het mengsel tot het eruitziet als kruimels.
Voeg de eieren en karnemelk toe en meng het geheel. Kneed het met de hand tot een samenhangend geheel (om kleven aan handen te vookomen kun u wat meel aan de handen doen)
Verdeel het deeg in twee delen. Verwerk in het ene deel de rozijnen. Het andere deel is voor de scones zonder rozijnen.
Zorg ervoor dat op het werkblad voldoende bloem ligt. Pak kleine stukjes deeg en maak er bolletjes van.
Leg de bolletjes op een stuk bakpapier en druk ze iets aan zodat ze wat platter worden. Strijk met een kwastje eigeel over de scones.
Bak de scones in ongeveer 25 minuten gaat.
(Marjon Umeugo-Gerrits)