Tabouleh van quinoa
Publicatiedatum: 11 december 2013
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 gram quinoa
- 4 deciliter bouillon
- 1 deciliter olijfolie
- 1 citroen, sap
- 1/4 bos basilicum, fijngesneden
- 2 lente-uitjes, in stukjes
- 50 gram rozijnen
- 1/4 bos munt, gesneden
- 50 gram zwarte olijven, in schijfjes
- 1 cm rode peper, ragfijn gesneden
- zout en peper
Ter variatie:
- 100 gram fetablokjes
Bereiding:
Kook de quinoa in een kookpan in de bouillon gaar. Stoom, als de quinoa bijnaa gaar is en de bouillon verdampt, verder droog en schep over in een ruime schaal.
Meng de quinoa met de olijfolie en het citroensap. Hussel goed door elkaar.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng o smaak met zout en peper.
* Voeg ter variatie 100 gram fetablokjes toe, dat geeft de tabouleh een Grieks tintje.
(Bron: boek Quinoa)