Spaghetti met crème fraîche en viseitjes van Meike Krüger
Publicatiedatum: 9 januari 2025
Veel mensen starten het nieuwe jaar met het goede voornemen om af te vallen. Meike Krüger doet daar niet aan mee en heeft juist een kookboek gemaakt vól met koolhydraten. Denk aan aardappels, pasta, peulvruchten, brood en deeg. Ze deelt nu haar recept voor spaghetti met crème fraîche en viseitjes met ons!
Wilt u het recept vegetarisch of vegan maken? Kies dan voor vegan kaviaar. Deze pasta staat met 10 minuten op tafel. Gebruik daarom koelverse pasta uit de supermarkt, die hoeft namelijk korter te koken.
Ingrediënten
- zout en versgemalen zwarte peper
- 400 gram verse spaghetti
- 2 biologische citroenen, 1 geraspt en uitgeperst, van ½ de schil in dunne sliertjes en de resterende ½ citroen in dunne plakjes
- 200 milliliter crème fraîche (van een goed merk)
- 30 gram haringkuit
- 30 gram foreleitjes
- 25 gram bieslook, in fijne ringen
Bereiding spaghetti met viseitjes
Breng een grote pan met ruim water aan de kook en voeg zodra het water kookt 2 theelepels zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een scheut kookwater.
Doe de spaghetti met circa 2 eetlepels van het kookwater, het citroenrasp en -sap en de crème fraîche terug in de pan. Verwarm nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Roer de haringkuit en de foreleitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de bieslook en de in sliertjes gesneden citroenschil. Dien op met de citroenplakjes.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Meike Krüger. Fotografie: René Mesman. Styling: Hanna van den Bos)