Witlofschotel van Oma de Both
Publicatiedatum: 16 januari 2014
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kilo witlof
- 2 ons ham
- 10 eieren
- 1 Knorr-blokje
- bloem
- boter
- geraspte kaas
- melk
- paneermeel
Bereiding:
Kook de witlof in zijn geheel. Mag best lang, want het moet goed doorgekookt zijn. Laat het vervolgens uitlekken.
Snijd de stronken door midden in de lengte en wikkel de helften in de ham.
Kook de eieren tot ze hard zijn. Snijd door midden in de lengte. Leg de stronkjes witlof met ham in een ovenschaal en de eieren er bovenop.
Maak voor de saus eerst van boter en bloem een roux. Voeg telkens een beetje melk toe op een matig tot hoog vuur. Blijf roeren! Als de saus egaal is het Knorr-blokje erbij doen en de geraspte kaas naar smaak toevoegen.
Giet de saus over de stronkjes met ham en de eieren in de ovenschaal. Strooi er eventueel een beetje paneermeel over en een paar klontjes boter. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is gaar als de saus borrelt en de bovenkant mooi goudbruin is.
(Bron: Oma de Both)