Dhal Curry
Publicatiedatum: 22 januari 2014
Ingrediënten:
Curry pasta
- 1 à 2 eetlepels kerriepoeder
- snufje chilipoeder
- 1 theelepel tamarinde
- 1 theelepel komijn
- 1 à 2 theelepels kardemon
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 1 halve rode peper zonder pitjes
- 5 à 6 tenen knoflook
- 3 uien
- 5 blaadjes laurier
- 1 blikje kokosmelk (400 milliliter)
- groenten als wortel, prei en of sperziebonen
Deze curry is ook heerlijk met vis of kip.
Bereiding:
Maak in de vijzel een pasta van de kerriepoeder, chilipoeder, tamarinde, komijn, kardemon, het bouillonblokje, de rode peper en knoflook.
Doe een scheutje olie in de pan. Voeg de pasta toe en bak dit kort. Voeg vervolgens de uien, de groenten naar keuze, de kokosmelk en de laurierblaadjes toe. Kook nog kort door en zet dan het vuur laag. Laat de groeten zachtjes gaarkoken.
Mocht u vis of kip toevoegen in plaats van de groenten, dan de curry net zo lang op laten staan tot de vis en kip gaar zijn.
Serveer de curry met rijst.
(Bron: Rimshan Fernando)