Pavlova

Ingrediënten (voor 8 stuks):

Pavlova

  • 4 eiwitten
  • 225 gram  fijne suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1,5 theelepel maizena

 Garnering

  • 300 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • 2 à 3 handsinaasappels
  • 100 gram blauwe bessen
  • 20 gram amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg dat de schaal en gardes van de mixer goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel bij de eiwitten zit. Klop de eiwitten met het zout op en voeg lepel voor lepel de fijne kristalsuiker toe. Klop door tot een stevig glanzend schuim. Klop als laatste de maizena erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het meringuemengsel daar op in acht hoopjes. Maak deze wat platter met de onderkant van een lepel. Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 120 °C. Laat de pavlova’s 1,5 uur drogen. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova’s (het liefst een hele nacht) afkoelen in de oven met de deur dicht.

Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels. Schil de sinaasappel vervolgens ruim, zodat het vruchtvlees van de sinaasappel te zien is. Snijd vervolgens de sinaasappel parten tussen de vliezen uit.

Klop de slagroom met de suiker op tot stijve pieken. Verdeel de slagroom op de mini-pavlova’s en verdeel daar de sinaasappel en blauwe bessen overheen. Bestrooi ze als laatste met het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: amandelschaafsel roostert u makkelijk en gelijkmatig door het uit te spreiden op een met bakpapier beklede bakplaat en ze voor 6 tot 8 minuten op 160 °C in de oven te roosteren.

(Bron: Rutger van den Broek)

Geef een reactie