Kim maakt een slof met passievrucht en aardbei.

Slof met passievrucht en aardbei van Kim

Kim weet de finale te bereiken van Heel Holland Bakt! Als laatste kandidaat komt ze langs in Tijd voor MAX om over haar bakavontuur te praten. En natuurlijk komt ze niet met lege handen, ze maakt namelijk een slof met passievrucht en aardbei!

Wilt u meer lezen over Kims ervaring in de tent van Heel Holland Bakt? Dat kunt u hier lezen!

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van halve citroen
  • 1 ei

De bodem van de slof

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 gram boter
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Mespunt zout
  • 1 eidooier

Passievruchtencurd

  • 100 gram passievruchten pulp
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 6 gram maïzena

Vanille ganache

  • 220 gram witte chocolade
  • 450 gram room
  • 1 vanillestokje
  • 1,5 blaadjes gelatine

Garnering

  • 250 gram verse aardbeien

Bereiding amandelspijs

Doe de amandelen in de hakmolentje en maal fijn. Meng met de suiker, citroenrasp en het ei. Doe in een spuitzak zonder spuitmondje.

De bodem van de slof

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten behalve het ei in een staande mixer met deeghaak of met de hand. Doe het ei erbij zodra het een kruimelig geheel is. Kneed nog even met de hand door zodra het een samenhangend geheel is.

Rol uit tot ongeveer 7 millimeter dikte. Vet een taartring van 22 centimeter in en steek een plak deeg uit. Leg met de taartring eromheen op een bakplaat met bakpapier. Spuit een laag spijs op de bodem en houd een rand van 1 centimeter vrij. Bak in ongeveer 22 minuten goudbruin en gaar.

Passievruchtencurd

Doe de passievruchtenpulp, citroensap, suiker en boter in een steelpan. Verwarm tot de boter is gesmolten en het één geheel is. Roer in een andere kom de eidooiers en maïzena los. Giet het passievruchtenmengsel bij de eidooiers en blijf roeren. Giet terug in de pan en breng aan de kook. Laat 1 tot 2 minuten doorkoken en schenk daarna in een platte schaal/afkoelplaat. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Vanille ganache

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Verwarm een derde van de room met het vanille stokje. Los de geweekte gelatine op in de warme room. Meng de warme room in delen door de gesmolten witte chocolade met een spatel. Voeg hierna de overige koude room toe. Giet door een fijne zeef. Laat een nacht opstijven.

Klop daarna op met een handmixer en doe in een spuitzak met St. Honoré spuitmondje. Dit is een spuitmondje met een soort v-vorm erin.

Opbouw van de slof met passievrucht en aardbei

Verdeel een laag passievruchtencurd over de afgekoelde sloffenbodem. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over het midden. Spuit langs de rand een patroon van strepen met de vanille ganache.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Kim. Foto: © MAX/Elvin Boer)

Geef een reactie