Pindasoep
Publicatiedatum: 8 mei 2014
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 ui
- 3 volle eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 liter water met 2 bouillontabletten of 1 liter getrokken groente knoflook bouillon
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 cassave
- een paar okra’s
- zout en versgemalen peper
Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Roer in een soeppan de pindakaas met de tomatenpuree en 1 deciliter water helemaal glad. Verkruimel de bouillontabletten erbij en ook de ui, gemberpoeder, chilipoeder en tijm.
Roer de overgebleven 9 deciliter water erdoor. Breng de pindabouillon al roerend aan de kook en laat hem circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schil intussen de cassave en snijd hem in blokjes, maak de okra’s schoon. Roer beide door de pindabouillon en laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken. Kook de okra’s vooral niet te lang, want dan worden ze slijmerig.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
(Bron: Michel Jansen)