Wat past er goed bij erwtensoep? Probeer deze lekkere toevoegingen eens
Publicatiedatum: 8 december 2024
Erwtensoep kan wanneer hij goed gevuld is prima gegeten worden als maaltijdsoep. Maar er zijn een aantal toevoegingen die heel lekker zijn om erbij te eten. Zoals roggebrood met spek bijvoorbeeld. Maar er zijn er meer, ook een aantal minder voor de hand liggende, die er wel heel goed bij smaken.
Roggebrood met spek
De meest bekende toevoeging is waarschijnlijk wel roggebrood met spek. Beleg daar sneetjes roggebrood voor met katenspek, ontbijtspek of een andere soort spek naar smaak.
Stokbrood
Sneetjes stokbrood, al dan niet voorzien van een laagje kruidenboter, zijn heel lekker om in de soep te dopen. Door hun stevige korst behouden ze hun structuur en vallen er geen stukken brood in de soep.
Zuurdesembrood
Net als stokbrood heeft zuurdesembrood een stevige structuur. De smaak van deze soort brood past daarnaast zeer goed bij de soep. Extra lekker met een laagje (zeezout)boter erop.
Erwtensoep en Zeeuwse tosti’s
De gevarieerde smaken van een Zeeuwse tosti passen perfect bij de smaken van erwtensoep. Sneetjes witbrood worden daarvoor belegd met kaas, augurk en spek en lekker knapperig gemaakt onder de grill of in een tosti-automaat.
Pannenkoeken
Voor de stevige trek kan erwtensoep met pannenkoeken gecombineerd worden. Al dan niet met spek erop. Iets waar ze in Zweden ook dol op zijn. Daar wordt een gele erwtensoep gegeten, ärtsoppa, met een pannenkoek, pannakor, erbij.
Worstenbroodje
Waarom alleen worst ín de soep doen? Er kan ook prima een worstenbroodje bij gegeten worden. De smaak van het Brabantse broodje leent zich er perfect voor.
Recepten voor erwtensoep
Zin gekregen in erwtensoep? We hebben lekkere recepten om de soep zelf mee te maken: erwtensoep van Sandra Ysbrandy, een vegetarische variant of snelle snert.
Wat eet u zelf het liefst bij erwtensoep?
(Bron: Archief, Libelle, 24Kitchen, lekkertafelen.nl, Jumbo, Reddit. Foto: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik doe meestal een grote pluk gekookte zuurkool in mijn bord erwtensoep, erg lekker vind ik.