Zoete aardappelstamppotje met spinazie
Publicatiedatum: 7 oktober 2014
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 100 gram verse spinazie
- 100 gram harde geitenkaas
- 1 hand gehalveerde walnoten
- 10 zongedroogde tomaatjes
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
Snijd de spinazie en tomaatjes in reepjes en de geitenkaas in blokjes. Zet het even weg.
Zet een droge koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten 3 minuten tot dat ze beginnen te kleuren.
Giet de aardappels af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Prak de aardappelen fijn en maak smeuïg met een scheutje van het kookvocht en olijfolie. U kunt ook de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruiken. Daar zit veel smaak aan!
Meng vervolgens de spinazie, tomaatjes en geitenkaasblokjes door de gestampte aardappelen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak het gerecht af met de geroosterde walnoten.
(Bron: Elise en Nina)