Jan Slagter tussen MAX-leden op een ledendag

Jan Slagter: ‘Bent u al lid van MAX?’

Net teruggekeerd van de camping die een rol speelde in de vorige ledenwerfactie, ben ik alweer te zien in een nieuw spotje waarin ik de kijkers oproep lid te worden van Omroep MAX. En daar is alle aanleiding toe.

Hans Klok en The Dutch Tenors

De MAX Ledendagen zijn weer begonnen! Dit najaar staat er weer genoeg op het programma, zoals een optreden van illusionist Hans Klok die zijn verbluffende trucs en illusies vertoont. Daarnaast geef ik een presentatie over de nieuwste programma’s van MAX, waarbij ik de hoogtepunten van het seizoen deel. Ook zijn The Dutch Tenors van de partij voor een bijzonder muzikaal optreden. Onlangs, tijdens de Ledendag in Apeldoorn, is ook de nieuwe ledenwerfspot opgenomen die u sinds 25 oktober voorbij kunt zien komen op tv.

Zoveel redenen

Daar sta ik dan voor de camera, middenin een uitverkochte theaterzaal, tussen honderden dolenthousiaste MAX-leden. Sommigen dragen ons al jaren als loyaal lid een warm hart toe, anderen zijn pas kortgeleden lid geworden. Omdat ze fan zijn van onze programma’s die dreigen verloren te gaan als politiek Den Haag ons grote bezuinigingen blijft opleggen of zelfs de publieke omroepen de nek wil omdraaien. Of omdat ze willen behoren tot de grote, warme MAX-familie (‘Samen MAX’), waarin we luisteren naar elkaar, rekening houden met de ander en voor mensen klaarstaan, zeker als die hulp nodig hebben. En omdat MAX als geen andere omroep er is voor de 50-plussers met op maat gesneden programma’s waarbij je je thuis voelt.

Omdat MAX met tal van vrijwilligers zoveel activiteiten op touw zet om onze leden te informeren, amuseren, activeren en volop betrekken bij de omroep. Zo organiseren we naast gezellige ledendagen in theaters ook bijvoorbeeld interessante rondleidingen in de Tweede Kamer of musea en gaan met leden op reis in Nederland of daarbuiten. En omdat je als lid van MAX met consumentenvragen, juridische problemen of klachten gratis terechtkunt bij de MAX Ombudsman Jeanine Janssen en Rogier de Haan. Omdat bij de leden 5 keer per jaar het MAX Ledenblad in de brievenbus valt. Omdat je als lid vrijblijvend en kosteloos een beroep kunt doen op de MAX Seniorencoach die mensen helpt weer grip op hun leven te krijgen. En ga zo maar door…

Zorgen om MAX

Welke reden dan ook de overhand heeft, feit is dat zich dagelijks nieuwe leden zich bij ons aanmelden. In totaal hebben we nu 430.000 leden. Geen enkele politieke partij telt zoveel leden. Sterker nodig: alle partijen bij elkaar hebben er niet zoveel!

Toch maakt politiek Den Haag ons het leven zuur. Ze dreigen met het opheffen van het publieke bestel met zelfstandige omroepverenigingen en leggen ons zware bezuinigingen op. Tijdens de ledendagen spreken de mensen dan ook hun zorgen uit of MAX wel blijft bestaan en hun favoriete programma’s kan blijven maken.

‘Ik heb uw steun nodig’

Ik zal voor MAX en alles waar deze omroep voor staat blijven strijden, maar ik heb wel uw steun nodig, nu meer dan ooit. Want MAX moet blijven! Voor slechts 8,50 per jaar bent u al lid en kunt u profiteren van al die door mij genoemde voordelen. Ga naar ikwordlidvanmax.nl en meld u aan. Of bel 0900 – 5555 000 (10ct p/min). Bent u zelf al lid, stimuleer dan mensen in uw omgeving zich ook bij ons aan te sluiten. Hartelijk dank!

Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns.

(Foto:© MAX)

Geef een reactie