Podcast Met De Billen Bloot

MAX-podcast Met De Billen Bloot over mannen in de overgang: opvliegers en erectieproblemen

Omroep MAX-radiopresentator Jurgen van den Berg onderzoekt in Met De Billen Bloot: de penopauzepodcast, de mannelijke overgang. Ook mannen gaan vanaf hun 40ste door een hormonale transitie, die ook wel de penopauze wordt genoemd. Wat gebeurt er dan precies en heeft Jurgen er zelf ook last van? Vanaf vandaag is Met De Billen Bloot te beluisteren op NPO Luister, hier op MAX Vandaag en de populaire podcastplatforms.

Met De Billen Bloot

In de 6-delige podcastserie Met De Billen Bloot onderzoekt Jurgen van den Berg wat de ouder wordende man allemaal kan overkomen: zowel fysiek als mentaal. Mannen met opvliegers en erectiestoornissen vertellen hun eerlijke verhaal. Van hun partners hoort hij dat het niet altijd makkelijk is om te leven met een ouder wordende man, met al z’n kwaaltjes en klachtjes.

Ook gaat Jurgen te rade bij verschillende experts, zoals dokter Herman Leliefeld van de Andros Kliniek en uroloog Garry Pigot. Hij ontdekt dat mannen doorgaans zwijgen over hun problemen en notoire zorgmijders zijn.

Gevoelsleeftijd en kalenderleeftijd

Ook maakt Jurgen zelf de balans op. Zijn gevoelsleeftijd ligt al jaren stabiel rond de 33 lentes, maar zijn kalenderleeftijd kan hij niet langer negeren. Hij belandt op de sofa bij een lifecoach die hem confronterende vragen stelt.

Wat is mannelijkheid?

Senior influencer en mannenman Maxim Hartman legt uit wat mannelijkheid precies is. Om dat te demonstreren mag Jurgen een ritje maken achterop zijn motor. Maar de ultieme test voor zijn mannelijkheid is toch wel de testosterontest, die Jurgen vrijwillig ondergaat.

In een mannencirkel ervaart Jurgen het verschil tussen vriendschap en broederschap, en leert er ware levenslessen. Gelukkig is er elke vrijdagmiddag de vaste stamtafel met zijn beste vrienden, om alles weer een beetje te relativeren.

Voor alle mannen

Jurgen van den Berg: “Het was een superinteressante zoektocht naar wat ons mannen allemaal kan overkomen. Ik heb het niet alleen voor mezelf gedaan, maar voor álle mannen. In ieder geval heb ik geleerd dat we veel meer met elkaar over het onderwerp moeten praten.”

De podcast Met De Billen Bloot: de penopauzepodcast is te beluisteren vanaf woensdag 9 oktober 2024 via de gratis NPO Luister-app en hier op MAX Vandaag

Geef een reactie