Podcast Onkruid in het paradijs

Onkruid in het paradijs #4: hoe moet het verder met het bestuur?

Het is hommeles op Tuinpark Buitenzorg. Ruzies, misverstanden en zelfs bedreigingen; de verharding in de samenleving sluipt ook dit ooit zo paradijselijke volkstuinencomplex binnen. Lukt het de tuinders om weer tot elkaar te komen? Documentairemaker Silvia Bromet volgt in de Omroep MAX-podcast Onkruid in het paradijs de tuinders tijdens hun pogingen om van hun geliefde tuincomplex weer een paradijs te maken. In aflevering 4: hoe moet het verder met het bestuur?

Hoe moet het verder?

“Het interesseert me niet”, zegt tuinder Jan over het gemeenschapsleven hier op Buitenzorg, waar hij al zo lang een tuin heeft. Hij weet niet eens meer hoe lang, maar hij kwam hier al met zijn ouders en nu heeft hij een lange grijze baard. Hij is geen uitzondering, de vereniging is verre van eensgezind over de problemen waar ze mee te maken krijgen.

Silvia ontmoet tuinder Joke, de voorzitter van het bestuur van de tuinvereniging. Haar motivatie heeft het nulpunt bereikt. De druk op het bestuur neemt toe door ontevreden tuinders die het bestuur bestoken met boze mails. Niemand weet hoe het verder moet.

Beluister aflevering #4:

De podcast Onkruid in het paradijs van Omroep MAX is te beluisteren via de gratis NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar maxvandaag.nl/podcast.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie