Triple Chocolate Chunckies
Publicatiedatum: 18 december 2014
Ingrediënten:
- 200 gram pure chocolade, in stukjes
- 50 gram boter , in blokjes
- 125 gram bruine suiker
- 1 theelepel vanilla-extract
- 60 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram cacoa
- een snuf zout
- 50 gram witte chocolade, in stukjes
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- 2 eieren, geklopt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt 100 gram pure chocolade met de boter au bain marie. Draai het vuur uit als het bijna gesmolten is en laat het even staan.
Vet een bakblik van ca 20×30 centimeter in. Bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier. Vet het papier ook i.
Meng de bruine suiker met het vanilla-extract, bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom tot egaal-kleurig poeder. Roer de rest van de purechocoladestukjes, de witte chocolade en de walnoten er ook door. Giet de geklopte eieren erop en ook de gesmolten chocolade met de boter. Schep alles met een spatel om tot het goed is gemengd en schep het in de bakvorm.
Smeer het mengsel met de spatel een beetje uit zodat het ook in de hoeken komt. Bak de koek in 20 minuten net gaar. Laat 5 minuten afkoelen en til de koek dan uit de bakvorm. Snijd de brownies in blokken.
Eet ze nog een beetje warm, dan zijn de brokjes chocolade nog ietwat vloeibaar!
(Bron: Yvette van Boven)