foto's in hogere resolutie versturen via WhatsApp

Digitips over WhatsApp: zoeken in berichten, foto’s in hogere resolutie versturen en een peiling houden

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer vertellen we hoe u in WhatsApp kunt zoeken in berichten, foto’s in hogere resolutie kunt versturen en een peiling kunt houden.

Zoeken in WhatsApp-berichten

De meeste WhatsApp-gebruikers voeren veel gesprekken via de berichtenapp. Terugzoeken wat er is gezegd, lijkt daardoor onbegonnen werk. Maar dat is heel eenvoudig mogelijk, door zoekwoorden te gebruiken. We leggen uit hoe.

Foto’s in hogere resolutie versturen via WhatsApp

Verstuurt u weleens foto’s via WhatsApp? De app verkleint dan standaard de bestandsgrootte van de foto. Daardoor kost het minder data om de foto te verzenden en gaat dat een stuk sneller. Het nadeel is dat de foto daardoor korrelig en onscherp kan lijken. Het is ook mogelijk de foto in HD-kwaliteit te versturen. Zo stelt u dat in.

Een peiling in WhatsApp houden

Benieuwd naar de mening van een vriendengroep? Of hulp nodig bij een keuze? In WhatsApp kunt u een peiling aanmaken en iedereen laten meestemmen. Zo doet u dat.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over foto op bureaublad plaatsen (Windows), de horizon rechtzetten op een foto en de bureaubladachtergrond wijzigen op Mac? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.

(Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie