Vanuit Santiago de Compostella een bezoek aan de Picos de Europa groep We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! 2024: de afsluiting bij Santiago de Compostella

Spanje en Portugal, 2 landen van het Iberisch schiereiland, zijn het decor van een nieuwe serie We zijn er Bijna! De start van de kampeerreis is aan de voet van de Pyreneeën. Dwars door de binnenlanden van Spanje reist presentatrice Martine van Os met 43 kampeerders naar Portugal. De reis eindigt in Spanje aan de groene noordkust bij de Picos de Europa. In aflevering 6, de laatste, sluit het reisgezelschap de reis af op een camping in de buurt van Santiago de Compostella. 

Jeu de boules-eindwedstrijd

Op de camping vlakbij de bedevaartstad Santiago de Compostella maken 4 finalisten zich op voor de grote jeu de boules-eindwedstrijd. Het echtpaar Bram en Lianne staan in de halve finale tegenover elkaar en strijden voor een plek in de finale. Attie en Jos zijn de andere halvefinalisten. Met een hapje en drankje worden de spelers door de medereizigers aangemoedigd en maakt de winnaar uiteindelijk een ereronde over het campingveld.

Santiago de Compostella onderdeel van de Camino

Voor Lyda en Rob is de excursie naar Santiago de Compostella een reis terug in de tijd. 15 jaar geleden fietsten ze in 5 weken tijd vanuit Nederland naar de Spaanse bedevaartsplaats. De pelgrims die op het grote plein het einde van hun ‘Camino’ vieren emotioneert hen nog steeds. Lyda: “Het doet echt wat met je als je na al die kilometers op het plein aankomt. Je hebt de tocht volbracht. Als ik nu ook zie hoe mensen elkaar in de armen vallen, het blijft me ontroeren.”

Picos de Europa: ‘De kers op de taart’

De laatste etappe gaat naar San Vicente. Van daaruit maakt de groep een excursie naar de Picos de Europa, een bergketen in Noord-Spanje met een hoogste top van ruim 2600 meter. De kabelbaan brengt de groep naar een hoogte van 1800 meter waar iedereen in de wolken verdwijnt.

Voor Nijs was de Picos de belangrijkste reden om deze reis te boeken. En hij wordt getrakteerd: de wolken maken plaats voor de zon.  Nijs: “Dit is echt de kers op de taart.” Na de excursie is het tijd voor afscheid nemen. De groep trakteert reisleiders Willem en Petra voor een onvergetelijke tijd en na een gezellig laatste diner gaat ieder weer zijn eigen weg.

Aflevering 6 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 8 oktober 2024 om 20.30 uur op NPO 1. Kijk hier voor meer reisverhalen en de route van de reis door Spanje en Portugal. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie