Win kaarten voor het Fries museum en de tentoonstelling Ja, ik wil!

Win kaarten Fries museum en de tentoonstelling Ja, ik wil!

Dit najaar brengt het Fries Museum een grote tentoonstelling over de trouwjurk van de afgelopen 250 jaar, met zowel historische, moderne als hedendaagse jurken. Centraal staat de bruidsjurk in Nederland. Het museum neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd, op zoek naar de essentie van de bruidsjurk. Aan welke modes en tradities was de jurk onderhevig? Waar komt de ‘witte’ bruidsjurk, zoals we die nu kennen, vandaan? En wat zegt de jurk over de draagster? 

Over de tentoonstelling Ja, ik wil! in het Fries museum

In de tentoonstelling wordt een overzicht gepresenteerd van de geschiedenis van de trouwjurk, al eeuwen een iconisch kledingstuk. De trouwjurk weerspiegelt de wereld van de bruid; van mode en tijdgeest tot smaak en sociale klasse. Aan de hand van persoonlijke verhalen over de draagsters wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de trouwjurk en daarmee ook de positie van vrouwen in Nederland.

In Ja, ik wil! ontdekt u zo’n 60 jurken. Met hedendaagse merken, waaronder Viktor&Rolf (met de trouwjurk van beauty content creator en presentatrice Nikkie de Jager alias NikkieTutorials), Iris van Herpen, Edwin Oudshoorn, Jan Taminiau, Addy van den Krommenacker, Mart Visser en Tess van Zalinge. De diversiteit van de jurken toont niet alleen de veranderende mode, maar biedt ook een kijkje in maatschappelijke thema’s als individualiteit, emancipatie en gendergelijkheid. Een van de zalen is omgedoopt tot atelier, waarin Claes Iversen laat zien hoe een ontwerper van trouwjurken te werk gaat.

Doe mee aan de prijsvraag

Beantwoord de prijsvraag en maak kans op kaarten voor het Fries museum en de tentoonstelling Ja, ik wil!. 

(Deze prijsvraag loopt tot 19 september 2024)

Win kaarten Fries museum

  • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

(Foto: Ruben van Vliet)