Het gezelschap van We zijn er Bijna tijdens het buffet, onderweg van Golegã naar Tomar

We zijn er Bijna! 2024: van het Portugese Golegã naar Tomar

Spanje en Portugal, 2 landen van het Iberisch schiereiland, zijn het decor van een nieuwe serie We zijn er Bijna! De start van de kampeerreis is aan de voet van de Pyreneeën. Dwars door de binnenlanden van Spanje reist presentatrice Martine van Os met 43 kampeerders naar Portugal. De reis eindigt in Spanje aan de groene noordkust bij de Picos de Europa. In aflevering 3 gaat de reis van het Portugese dorp Golegã naar Tomar.

Paardenhoofdstad van Portugal: Golegã

In het dorp Golegã zien Arie, Petra, Elly en Roelof hoe hier paarden worden getraind voor dressuurwedstrijden. Paardenhoofdstad van Portugal wordt Golegã ook wel genoemd. Het dorp is beroemd om haar zogenaamde Lusitanopaarden, dieren die vanwege hun zachte karakter uitermate geschikt zijn voor dressuur. Jaarlijks vindt in dit kleine dorp één van de grootste paardenfestivals ter wereld plaats.

Klooster van Tomar

Na een excursiedag naar het beroemde klooster van Tomar, is het op de camping aanpoten voor iedereen: de hapjesavond staat op het programma. Iedereen maakt wat en dat resulteert uiteindelijk in een uitgebreid buffet. En als de hapjes zijn bewonderd en opgegeten, is het nog lang onrustig op de camping.

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! is te zien op dinsdag 17 september 2024 om 20.30 uur op NPO 1. Kijk hier voor meer reisverhalen en de route van de reis door Spanje en Portugal. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Joshua55 says:

    Erg verwarrend over welke aflevering u het heeft met artikel publicatiedatum 10 September, de uitzending datum van aflevering 2 achteraf gezien, Het artikel gaat over aflevering 3, die aan het eind genoemd wordt als aflevering 3 op 17 september a.s. volgende week.

    Erg verwarrend allemaal. Noem dit artikel dan, wat ziet u volgende week bij ‘ We zijn er bijna’.