Podcast Gestolen Gezicht

Gestolen Gezicht #5: iemand is ‘m, niemand is ‘m

In de MAX-podcast Gestolen Gezicht neemt Janny van der Heijden, zelf slachtoffer van identiteitsfraude op Facebook en Instagram, de luisteraar mee in de wereld van oplichting, fraude, deepfakes en andere vormen van gestolen gezichten. Lukt het haar de dieven van haar gezicht te vinden?

De rollen omgedraaid

Janny neemt contact op met de BN’er van wie haar gestolen gezicht voor een doorbraak heeft gezorgd in de zaak van Janny. Sinds de doorbraak in de vorige aflevering, werd Jeroen platgebeld door de boeven. Maar dat stopt ineens. En dus besluiten Janny en Jeroen de rollen om te draaien. Ze bellen terug.

Tijd voor actie

Met het laatste puzzelstukje is het mogelijk om een reconstructie te maken: wat is er met Janny’s gezicht gebeurd? En, het is tijd voor actie. Want waarom accepteren we dit met z’n allen? Moet Meta niet veel meer doen om dit te voorkomen of in te perken? Ook gaat Janny naar Den Haag en Europa om de politiek te activeren. Want wie is nou eigenlijk verantwoordelijk voor een oplossing?

In de podcast hoort u verschillende begrippen die u misschien niet bekend voorkomen. Een aantal daarvan hebben we in een woordenlijst voor u uitgelegd.

Beluister aflevering #5:

De podcast Gestolen Gezicht van Omroep MAX is te beluisteren via de gratis NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar maxvandaag.nl/podcast.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie