Podcast Gestolen Gezicht

Gestolen Gezicht #4: bellen met de boeven

In de MAX-podcast Gestolen Gezicht neemt Janny van der Heijden, zelf slachtoffer van identiteitsfraude op Facebook en Instagram, de luisteraar mee in de wereld van oplichting, fraude, deepfakes en andere vormen van gestolen gezichten. Lukt het haar de dieven van haar gezicht te vinden?

Bellen met de boeven

Een buitenkansje: er is een nieuw gezicht gestolen. Weer wordt een BN’er ingezet om internetfraude te plegen. Vervelend voor de persoon in kwestie, maar het biedt Janny en de hackers wél een unieke kans: contact leggen met de daders.

Wat is er aan te doen?

Ook gaat Janny in gesprek met Henrique van Huisstede, cyber security agent bij politie midden-Nederland. Want waarom is het zo lastig voor de politie om hier iets aan te doen? En wat is eigenlijk de rol van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram?

In de podcast hoort u verschillende begrippen die u misschien niet bekend voorkomen. Een aantal daarvan hebben we in een woordenlijst voor u uitgelegd.

Beluister aflevering #4:

De podcast Gestolen Gezicht van Omroep MAX is te beluisteren via de gratis NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar maxvandaag.nl/podcast.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie