We zijn er Bijna! 2024: maak kennis met de reisleiders Petra en Willem

Spanje en Portugal, 2 landen van het Iberisch schiereiland, zijn het decor van een nieuwe serie We zijn er Bijna! De start van de kampeerreis is aan de voet van de Pyreneeën. Dwars door de binnenlanden van Spanje reist presentatrice Martine van Os met 43 kampeerders naar Portugal. De reis eindigt in Spanje aan de groene noordkust bij de Picos de Europa. De hele reis wordt begeleid door reisleiders Petra en Willem en zij stellen zich (in de video) graag aan u voor. 

De 14e reis

Petra en Willem zijn al een jaar of 10 reisleiders. Ze doen dit sinds 2014 en dit is hun 14e reis die zij voor dezelfde reisorganisatie maken. Willem doet alle voorbereidingen en Petra verzorgt de randvoorwaarden. Gemiddeld zijn zij 40 dagen met een gezelschap op reis. Dat is leuk, maar er gebeurt natuurlijk ook van alles. Voor Willem is het de combinatie van het organiseren van de reis en met de mensen op stap zijn, hetgeen wat hij het leukst vindt.

Petra en Willem zijn oude bekenden

Petra vindt het elke keer weer bijzonder dat een groep vreemde zo snel hecht kan worden. “Ze hebben een heel leven achter de rug en vaak mooie dingen meegemaakt. Dat delen met elkaar smeedt snel een hechte band”. In 2019, de reis door de Balkan, waren Petra en Willem al eerder reisleiders. Ook toen stelde zij zich voor.

De serie We zijn er Bijna! is te zien vanaf dinsdag 3 september 2024 om 20.30 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie