Spakenburg Museumhaven

Wat kun je doen tijdens een dagje Spakenburg?

Voetbal, vis en Carrie op Vrijdag? Daar staat Bunschoten-Spakenburg inderdaad om bekend, maar er is nog veel meer te doen in het vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Wat kun je zoal ondernemen tijdens een dagje in Spakenburg?

Museumhaven Spakenburg

Uiteraard is Bunschoten-Spakenburg onlosmakelijk met de visserij verbonden. Nog steeds is de museumhaven één van de grootste publiekstrekkers van de gemeente, hebben onze collega’s van MAX vakantieman ook al ontdekt. Hier kun je een bezoek brengen aan de visafslag, botterwerf en de scheepstimmerwerf. Van mei tot september kunt u bovendien op één van de authentieke botters terecht voor een rondvaart.

Musea en winkels

Naast de museumhaven zijn er nog meer musea, waar je jezelf kunt onderdompelen in de Spakenburgse tradities. Denk bijvoorbeeld aan het Klederdracht- & Visserijmuseum of Museum Spakenburg. Wie van winkelen houdt, van kleding- en souvenirwinkels tot de bakkerij, is ook op de goede plek. Op zaterdag kunt u in het dorp terecht voor de wekelijkse markt.

De Spakenburgse Dagen

De Spakenburgse Dagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement in de zomer, op de laatste 2 woensdagen van juli en de eerste 2 woensdagen van augustus. Deze Spakenburgse Dagen staan in het teken van de tradities in het dorp. Mocht je op één van deze woensdagen in het dorp zijn, dan zie je overal om u heen mensen in klederdracht. Verder zijn er onder meer een grote markt, visveilingen, diverse optredens en een speciale optocht. Hiervoor moet je nog wel een jaartje wachten, want de volgende Spakenburgse Dagen beginnen op woensdag 23 juli 2025.

Zondagsrust

Als je afreist naar Spakenburg, kun je dat beter op maandag tot en met zaterdag doen. Want op zondag zijn vrijwel alle musea, horecagelegenheden en winkels gesloten, in verband met de zondagsrust. SV Spakenburg en IJsselmeervogels, 2 van de succesvolste amateurclubs van het land, voetballen principieel op zaterdag in plaats van zondag.

Carrie op Vrijdag vanuit de Westmaat

Het programma Carrie op Vrijdag komt vanuit het clubhuis de Westmaat. Het is mogelijk om de uitzendingen in het clubhuis in Bunschoten-Spakenburg bij te wonen. Een plekje reserveren op de tribune kan via MAXtickets.nl.

Carrie op Vrijdag is te zien vanaf vrijdag 6 september 2024, elke vrijdag, om 19.00 uur bij MAX op NPO 1.

(Bron: MAX vakantieman, Spakenburg.nl, Visit Utrecht Region. Foto: Robin van Lonkhuijsen/ANP)

Geef een reactie