Martine met Berend in We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! 2024: Nationaal Park Monfragüe

Spanje en Portugal, 2 landen van het Iberisch schiereiland, zijn het decor van een nieuwe serie We zijn er Bijna! De start van de kampeerreis is aan de voet van de Pyreneeën. Dwars door de binnenlanden van Spanje reist presentatrice Martine van Os met 43 kampeerders naar Portugal. De reis eindigt in Spanje aan de groene noordkust bij de Picos de Europa. Deze aflevering doet de groep Nationaal Park Monfragüe aan en reist Martine een stuk mee met Berend. 

Nationaal Park Monfragüe

In Nationaal Park Monfragüe verbazen de deelnemers zich over de schoonheid en grootte van aasgieren en vale gieren die leven op de hoge rotsen in het park. Met een spanwijdte van ruim 2,5 meter cirkelen de tientallen gieren hoog in de lucht. Jolanda is, aangestoken door haar vader die vroeger thuis cassettebandjes vol met vogelgeluiden had, zich steeds meer gaan verdiepen in het vogelleven. “Ze zijn groot, maar ik vind vooral hun vlucht prachtig. Ze zijn zo sierlijk.”

Berend reist alleen mee

Berend reist als man alleen mee in z’n meer dan 30 jaar oude kampeerbus. 10 jaar geleden overleed zijn vrouw op 66-jarige leeftijd vlak voordat ze samen na het pensioen zouden gaan reizen. Berend bleef een jaar thuis en is toen in de kampeerbus gestapt en tussen april en oktober continu van huis weg: soms met een groepskampeerreis mee, soms in z’n eentje zwervend door Europa. Niet meer kunnen reizen zou voor hem een grote ramp zijn: Wat moet ik in m’n eentje thuis doen?”

Naast een bezoek aan Nationaal Park Monfragüe, luncht Martine onderweg ook nog met Henk en Rina. Zij vertellen aan Martine hoe zij elkaar ontmoet hebben.

De serie We zijn er Bijna! is te zien vanaf dinsdag 3 september 2024 om 20.30 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX)

Geef een reactie