Koken met Sandra: energierepen met chocolade
Publicatiedatum: 29 augustus 2024
Ons lichaam heeft energie nodig. Dit zorgt ervoor dat we actief kunnen zijn. Om een energiedip te voorkomen kunt u energierepen eten. De kant-en-klare bevatten vaak ook veel suikers. Wanneer u ze zelf maakt, kiest u wat erin zit. Daarom dit recept van Sandra Ysbrandy.
Ingrediënten, voor 10 stuks
- 50 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
- 2 eetlepels kokosolie
- 200 gram dadels (ontpit)
- 100 gram 100% pindakaas
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels havervlokken
Extra nodig
- Ovenschaal (15 x 20 cm)
- Bakpapier
- (Groot) mes om de repen te snijden
Bereiding energierepen met chocolade
Hak de chocolade grof, doe in een kom en smelt boven een pan kokend water (au-bain-marie).
Smelt intussen de kokosolie in een pannetje. Snijd de dadels fijn en voeg toe. Roer pindakaas, chiazaad, lijnzaad en havervlokken door het kokosolie-dadelmengsel. Breng op smaak met een snufje zout.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, verdeel het mengsel erover en duw met de achterkant van een lepel plat.
Verdeel de chocolade erover en laat 1 uur in de vriezer of 2 uur in de koelkast opstijven. Til het mengsel met behulp van het bakpapier uit de ovenschaal en snijd in repen.
Tip
Bewaar de energierepen in een bakje in de koelkast of in de vriezer.
Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina.
(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)