Duur 05:10
Gepubliceerd op 18 september 2024

Groene Vingers met MAX: een Mandevilla overhouden

In Nederland houden we van planten. Gemiddeld hebben we er 13 in huis. Toch blijkt de verzorging soms een grote uitdaging. Mascha de Rooij houdt van planten en bloemen om haar heen. Binnen en ook buiten. In de videoreeks Groene Vingers met MAX deelt ze haar tips hierover. Deze keer: een Mandevilla overhouden in de winter, zodat u hem het jaar erop weer buiten kunt zetten.

Mandevilla niet winterhard

De Mandevilla (ook wel bekend als Dipladenia of Sundevilla) is uitgegroeid tot een zeer populaire plant voor op het balkon of in de tuin. Vanaf het vroege voorjaar worden ze overal te koop aangeboden. Van hele kleine plantjes, vooral geschikt voor in een pot of balkonbak, tot exemplaren van wel 2 meter hoog. Het voordeel van de Mandevilla is dat hij maandenlang uitbundig bloeit en zich niets aantrekt van wisselende weersomstandigheden. Wekenlang regen of juist hitte? Geen probleem. Toch is er 1 ding waar hij een hekel aan heeft en dat is vorst. Daar is hij niet tegen bestand. Als u hem dus niet tijdig naar binnen haalt voor het gaat vriezen, zal hij afsterven.

Mandevilla wit en rood

Mandevilla overwinteren

Als u hem wanneer het buiten kouder wordt een plek in huis geeft, kunt u hem echter overwinteren. Die plek moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Alsook de verzorging die u hem tijdens die maanden binnen geeft. Wat u precies moet doen en waar u rekening mee moet houden, legt Mascha de Rooij in de video stap voor stap uit. Van de geschikte standplaats tot hoeveel watergeven en van snoeitips tot verpotten. Ook ziet u wanneer de Mandevilla het jaar erop weer naar buiten mag en hoe u hem dan het beste verzorgt.

Wilt u de tips nog eens rustig nalezen, bekijk dan ook het artikel: Wilt u uw Mandevilla overhouden? Zo kunt u hem overwinteren.

Op de pagina Groene Vingers met MAX voegen we steeds weer nieuwe video’s toe. En meer tips over tuinieren en kamerplanten vindt u in ons uitgebreide kamerplantenoverzichten op de pagina tuin & balkon.

(Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer