Burenruzies over geluidsoverlast, een boom, en een uitbouw in De Rijdende Rechter bij MAX

Burenruzies over onder meer een boom, geluidsoverlast en een uitbouw, de Rijdende Rechter gaat weer van start. De eerste beelden van het nieuwe seizoen zijn hier te zien. In het programma, dat gepresenteerd wordt door Mascha de Rooij, gaat rechter mr. John Reid op pad door heel Nederland om conflicten op te lossen. De Rijdende Rechter is te zien vanaf dinsdag 24 september 2025 om 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

In het nieuwe seizoen van doorkruist rechter mr. John Reid heel Nederland om persoonlijk poolshoogte te nemen en een uitspraak te doen. Van Lelystad tot Uitgeest en van Berg en Terblijt tot Velddriel.

Ruzie over bomen

Mr. John Reid bezoekt in de eerste aflevering het dorp De Krim. Daar woont de familie Mulder al 45 jaar, zonder trammelant. Dit verandert als de familie Kosse naast hen komt wonen. Zij hebben last van de boom in de achtertuin van de familie Mulder. Volgens hen neemt hij alle zon weg in hun gloednieuwe uitbouw. De komst van De Rijdende Rechter vindt de familie Kosse de perfecte gelegenheid om ook 2 andere bomen op het perceel van de buren aan te kaarten.

Komen we er samen uit of via De Rijdende Rechter

Als Robin met zijn gezin in Lelystad komt wonen, laten ze het huis verbouwen. Pas als ze er gaan wonen valt het op dat de buurvrouw Bep een uitbouw met zijraam heeft. Robin vindt het op zijn zachtst gezegd niet prettig dat de buurvouw in zijn tuin kan kijken. Daarnaast is de serre en schutting volgens Robin voor een deel op zijn grond gebouwd.

Buurvrouw Bep is zich van geen kwaad bewust en beroept zich op verjaring. Daarnaast heeft ze van vorige bewoners nooit klachten gehad. Bep had liever gehad dat ze het samen met een kopje koffie konden oplossen, maar Robin komt nogal intimiderend over met aangetekende brieven. Hoogste tijd voor meester Reid om het conflict tussen de buren op te lossen.

Het programma De Rijdende Rechter is te zien vanaf dinsdag 24 september 2024 m 21.25 uur bij MAX op NPO 1. 

Kunt u  nou ook de hulp van De Rijdende Rechter gebruiken? De redactie is altijd op zoek naar nieuwe zaken.

(Foto: © MAX/Elvin de Boer)

Geef een reactie