Zoekfunctie smartphone. Zo kunt u foto's eenvoudig terugvinden.

Met deze zoekfunctie op uw smartphone kunt u foto’s eenvoudig terugvinden

Wilt u snel het kenteken van uw auto vinden? Of bent u op zoek naar die ene vakantie- of concertfoto? De kans is groot dat de afbeelding tussen uw foto’s staat, maar hoe vindt u die snel? Dat kan met de zoekfunctie van het camera-album van uw smartphone. Daar kunt u namelijk meer mee dan u vermoedelijk denkt. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Camera-album

Elke smartphone heeft een camera-album. Daarin komen alle foto’s en video’s die u maakt terecht, maar vaak ook foto’s en video’s die u krijgt doorgestuurd, bijvoorbeeld via WhatsApp. Dat laatste kunt u overigens uitschakelen. Daarvoor moet u op WhatsApp naar ‘instellingen’ gaan en vervolgens naar ‘chats’. Als u hier het schuifje van ‘mediazichtbaarheid’ naar links schuift, krijgt u WhatsApp-media niet meer automatisch in uw camera-album. Wilt u dat juist wel? Zorg er dan voor dat het schuifje naar rechts staat.

Misschien heeft u wel honderden of zelfs duizenden foto’s op uw mobiel staan. Het is in dat geval behoorlijk tijdrovend om uw hele camera-album te doorzoeken, op zoek naar een specifieke foto. Gelukkig bestaat daar een zoekfunctie voor, die op zowel Android (Onder meer Samsung) als iOS (Apple) werkt.

Een man zoekt zijn smartphone onder de bank.
Lees ook: Bent u uw smartphone kwijt en staat deze op stil? Zo vindt u hem terug

Zo werkt de zoekfunctie

Om gebruik te maken van de zoekfunctie van uw camera-album, moet u het album eerst openen. Hier vindt u een zoeksymbool, namelijk een vergrootglas. Deze staat meestal rechtsonder, maar in sommige gevallen ook bovenin, nog boven de foto’s. Dat het boven de foto’s staat, kan vooral bij Android-telefoons voorkomen. Als u op het vergrootglas drukt, ziet u al meteen dat uw smartphone bundels heeft gemaakt van verschillende personen en dieren waarvan u veel foto’s heeft opgeslagen. Hier staan bijvoorbeeld de foto’s van uzelf, uw partner, uw kind of huisdier per map gegroepeerd. Door op de fotomappen te klikken, kunt u ook een naam bij de personen of dieren zetten. Dan is het in de toekomst nog makkelijker om foto’s van een specifiek persoon te vinden. Voortaan kunt u simpelweg de door u gekozen naam in de zoekbalk intypen om alle foto’s van die persoon te zien.

Deze zoekfunctie is niet alleen voor personen en dieren te gebruiken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in de zoekbalk ‘auto’ te typen. U krijgt dan alle foto’s te zien die u van auto’s heeft. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u het kenteken van een auto niet uit uw hoofd weet, maar wel een foto van de auto op uw telefoon heeft. Enkele andere zoekopties zijn ‘concert’, ‘voetbal’ of ‘fiets’. Als u daarop zoekt, krijgt u alle foto’s die u daarvan heeft in één keer te zien. Het is zelfs mogelijk om op een plaatsnaam te zoeken, voor als u de vakantiekiekjes van een bepaalde vakantie wilt terugvinden.

(Bron: Nu, Apple, Google Help. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    xinixx says:

    Wat je ook kunt doen Alleen bij een Android toestel. vaak kun je daar nog een mini sd kaart inzetten voor extra opslag Koop die opslag liefst zo groot mogelijk (nooit weg die extra ruimte) stel je camera zo in dat foto’s direct naar de sd opslag gaan. Dat is makkelijk als je ooit je foto’s weer naar een ander toestel wilt overzetten kaartje over zetten klaar is kees.

    In de meeste standaard app t.b.v. je afbeeldingen kun je je afbeeldingen ook organiseren, d.m.v. het aanmaken van mappen. heel makkelijk om foto’s terug te vinden. b.v. van een specifiek uitje, vakantie, familiegelegenheid enz.
    Net als je linnengoed in de kast, lakens bij lakens, washandjes bij washandjes in aparte laden van de kast. i.p.v. 1 ongeorganiseerde grote bulk