3x ijs van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: 3 soorten zelfgemaakt ijs

Zelf ijs maken is lekker én gezond. Sandra Ysbrandy maakt deze week 3 verschillende soorten. Banaan-chocolade ijs, framboos-kokos en mango-pistache. Alles met echt fruit, waardoor je er verantwoord van kunt eten!

Banaan-chocolade ijs

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels cacaonibs

Bereidingswijze

Pel de bananen en breek in stukken. Doe ze in een diepvrieszak en leg minstens 5 uur in de vriezer.

Maal de bevroren banaan met het cacaopoeder in een keukenmachine glad. Verdeel het ijs over 4 kommen en strooi de cacaonibs erover.

Tip

Overrijpe bananen hoef je niet weg te gooien. Breek ze in stukken en doe ze in een diepvrieszak. Leg de zak in je vriezer en op een later moment kun je als je zin hebt er ijs van maken.

Framboos-kokos ijs

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 200 gram diepvriesframbozen
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

Verwarm een droge koekenpan en rooster de kokosrasp 3 minuten. Laat afkoelen op een bord.

Pureer intussen de frambozen, Griekse yoghurt en honing in een keukenmachine glad. Verdeel het ijs over 4 kommen en strooi de kokosrasp erover.

Mango-pistache ijs

Voor dit ijsje heb je 6 uur wachttijd nodig

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 200 gram rijpe mango
  • 50 gram pistachenoten
  • 200 gram volle kwark

Bereidingswijze

Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Doe ze in een diepvrieszak en leg 6 uur in de vriezer.

Verwarm een droge koekenpan en rooster de pistachenoten 3 minuten. Laat afkoelen op een bord.

Hak de pistachenoten grof. Maal de bevroren mango met de kwark in een keukenmachine glad. Verdeel het ijs over 4 kommen en strooi de gehakte pistachenoten erover.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, foto: Mitchell van Voorbergen) 

Geef een reactie