Kandidaten ARIA

De 10 nieuwe kandidaten van ARIA

Het zijn ervaren amateurs of ze studeerden af aan muzikale opleidingen en zijn klaar om het grote publiek omver te blazen met hun stem. Operazangers Halidou, Ashley, Elise, Arthur, Ingrid, Sabra, Nima, Leander, Rita en Anna gaan met elkaar de strijd aan in de operatalentenjacht ARIA. De 10 kandidaten van ARIA stellen zich graag voor. 

De 10 kandidaten stellen zich voor

Begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers zingen de kandidaten ieder 1 bekende aria. De vakjury én de mysterieuze Secret Judge beoordelen dit. Aan het eind van elke uitzending wordt bekendgemaakt welke operazangers doorgaan naar de volgende aflevering. Op MAXVandaag.nl/ARIA stellen de 10 kandidaten zich alvast voor aan Nederland.

Kandidaten ARIA

In de 1e aflevering maken we kennis met Sabra El Bahri Khatri, Nima Pournaghshband, Leander Carlier, Rita Fernández en Anna Trombetta. Sabra zingt een lied uit de opera Porgy and Bess van Gershwin en Nima brengt Di tanti palpiti ten gehore. Leander vertelt Don Giovanni, hij voert Deh, vieni alla finestra uit. Rita vertolkt Parto, Parto van Mozart. En Anna zingt Enfin, je suis ici uit de opera Cendrillon.

Wie wordt het grootste operatalent van Nederland?

Deze week maken we kennis met Halidou Nombre, Ashley Stapelfeldt, Elise Kolltveit Brekke, Arthur Akaev en Ingrid Vermeulen. Halidou vertolkt Votre toast uit de opera Carmen en Ashley voert Give me Jesus uit. Elise zingt O mio babbino caro van de componist Puccini. Rigoletto wordt verteld door Arthur, hij brengt Questa o quella ten gehore. Ingrid vertolkt Vissi d’arte uit de opera Tosca.

Na de eerste 2 afleveringen keren de 8 overgebleven kandidaten terug in aflevering 3 en 4 waar vervolgens ook weer een kandidaat afvalt. Na 8 weken is de ontknoping, want wie wordt het grootste nieuwe operatalent van Nederland?

ARIA in Maatwerk

In het NPO Klassiek programma Maatwerk wordt elke maandag tussen 14.00 en 16.00 uur met de afvaller teruggekeken op het grote ARIA-avontuur. Hoe was het voor de operazangers om mee te doen en we zijn daarnaast natuurlijk benieuwd naar wat zij hebben geleerd.

Over ARIA

Dionne Stax presenteert ARIA, de 8-delige serie waarin 10 talentvolle operazangers wekelijks een bekende aria zingen beoordeeld door een vakkundige jury. Die bestaat uit Rosemary Joshua, Tania Kross en een wisselend jurylid. Daarnaast beoordeelt ook een Secret Judge de operatalenten. Dit mystieke jurylid, een internationaal vermaarde autoriteit op het gebied van opera en klassieke muziek, bepaalt wekelijks welke kandidaat wel of niet doorgaat naar de volgende ronde. Na 8 weken is tot slot de ontknoping. De winnaar krijgt een opleiding aan De Opera Studio van de De Nationale Opera. Dit is een programma waarin jonge zangers klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière onder artistieke leiding van Rosemary Joshua.

ARIA is een coproductie van Omroep MAX en MediaLane waaraan de Nationale Opera heeft bijgedragen en waaraan de VriendenLoterij en het Cultuurfonds financiële ondersteuning hebben verleend.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 1 september 2024 om 21.20 uur bij MAX op NPO 1.

(Foto: © MAX /Raymond van Olphen)

Geef een reactie