Podcast Gestolen Gezicht

Gestolen Gezicht #2: digitaal plaats delict

In de MAX-podcast Gestolen Gezicht Janny van der Heijden, zelf slachtoffer van identiteitsfraude op Facebook en Instagram, neemt de luisteraar mee in de wereld van oplichting, fraude, deepfakes en andere vormen van gestolen gezichten. Lukt het haar de dieven van haar gezicht te vinden?

Digitaal plaats delict

Miljuschka Witzenhausen komt Janny in contact met media-advocaat Royce de Vries, hij legt hun beider zaken naast elkaar en komt tot een opvallende conclusie. Ook brengt Janny een bezoekje aan ethisch hacker Wesley Neelen, die haar en Jeroen op het spoor van de daders zet. En Janny spreekt met een ander slachtoffer wiens gezicht gestolen is. Conclusie: gestolen gezichten zijn geen BN’er-probleem. Het kan iedereen gebeuren.

Wie zitten hier achter?

Janny gaat samen met collega Jeroen in Gestolen Gezicht op zoek te gaan naar de types achter deze advertenties. Lukt het ze om de dieven van Janny’s gezicht in de kraag te vatten? De zoektocht begint bij cyber security expert Gina Doekhie en presentatrice Miljuschka Witzenhausen, ook haar gezicht is gestolen.

Beluister hier aflevering #1:

De podcast Gestolen Gezicht van Omroep MAX is te beluisteren via de gratis NPO Luister-app. Ga voor meer informatie en uitleg over podcasts naar maxvandaag.nl/podcast.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie