Huub Stapel in de voetsporen van de gebroeders De Witt

Huub Stapel treedt in de voetsporen van De Gebroeders de Witt

In het nieuwe MAX-programma De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt treedt presentator Huub Stapel in de voetsporen van Cornelis en Johannes de Witt. De gebroeders De Witt reizen in de 17e eeuw 2 jaar lang door Frankrijk en Engeland. Hun ervaringen in het buitenland bepalen hoe zij later ons land zullen leiden. Van deze reis bleven hun dag- en kasboeken bewaard en Huub Stapel reist haast 4 eeuwen later de broers achterna. De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt is te zien vanaf zondag 8 september om 20.20 uur bij MAX op NPO 2.

Het spoor van de Gebroeders De Witt

2 invloedrijke broers uit de Nederlandse geschiedenis, Johan en Cornelis de Witt, reizen op jonge leeftijd 2 jaar kriskras door Frankrijk en Engeland. Ze leggen tijdens deze reis meer dan 6000 kilometer af. Hun ervaringen in het buitenland zijn bepalend voor hoe zij later ons land, toen nog een republiek, zullen leiden. 4 eeuwen later volgt Huub Stapel het spoor van de broers. Met hun dag- en kasboek in de hand en gesteund door de verhalen van kenners.

Alles minutieus vastgelegd

In hun dag- en kasboeken noteren Johan en Cornelis wat ze dag voor dag en kilometer voor kilometer doen. Van Parijs tot Londen en van snikhete stranden tot besneeuwde bergtoppen. Het is een studietrip en levensbepalende les in kijken, handelen en luisteren.

Het programma De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt is te zien vanaf zondag 8 september 2024 om 20.20 uur bij MAX op NPO 2.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie