Nima Pournaghshband, kandidaat ARIA

ARIA kandidaat Nima Pournaghshband

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Nima Pournaghshband zich graag aan u voor.

Nima Pournaghshband

Nima is geboren en getogen in Teheran, Iran. Hij groeit niet op met muziek en gaat architectuur studeren. Tijdens zijn studio komt hij in aanraking met muziek, kunst en filosofie. Hij begint met zingen en al snel wordt hij door de klassieke muziek gegrepen. Hij besluit om zich naast zijn studie verder te ontwikkelen in het zingen en leert ook pianospelen. Hoewel hij zijn studie wel afmaakt, besluit hij uiteindelijk om volledig voor de muziek te gaan. Om zijn droom te verwezenlijken verhuist hij naar Nederland en gaat studeren aan het Conservatorium van Maastricht waar hij ook woont.

Een manier om zich uit te drukken

Zingen is erg belangrijk voor Nima Pournaghshband. Het is voor hem een manier om zich uit te drukken, geeft hem een gevoel van vrijheid. Vooral de muziek van Bach doet zijn hart sneller kloppen. Naast zingen schrijft, componeert en kookt Nima graag. Foto- en videografie is niet alleen een hobby, daar verdient hij ook zijn brood mee.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 1 september om 21.20 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie