Rita Fernandez, kandidaat ARIA

ARIA kandidaat Rita Fernandez

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Rita Fernandez zich graag aan u voor.

Rita Fernandez

Rita groeit op in Spanje. Ze zingt al zolang ze zich kan herinneren. Al op jonge leeftijd wordt haar potentie voor operazang gehoord. Echt begrijpen doet ze de opera dan nog niet. Om die reden gaat ze eerst Business Administration studeren. Maar dankzij de zanglessen van Claire Lefilliâtre tijdens haar Erasmus in Sciences Po Parijs, wordt het haar helemaal duidelijk, haar hart ligt bij het zingen. Vanaf dan richt zij zich op haar operacarrière. Ze verhuist naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium.

Helemaal thuis in Nederland

Niet alleen zingen is haar talent, ook het aanleren van een andere taal. Want het Nederlands pakt ze snel op en ze voelt zich ook helemaal thuis in ons land. Niet alleen operamuziek kan haar hart bekoren, ook Latino muziek doet haar hart sneller kloppen. Stilzitten doet Rita Fernández niet graag. Ze houdt van kitesurfen, dansen, padellen en lezen.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 1 september om 21.20 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie