Halidou Nombre, kandidaat ARIA

ARIA kandidaat Halidou Nombre

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Halidou Nombre zich aan u voor.

Halidou Nombre

Na gewerkt te hebben als luchtvaartingenieur en daarna als investeringsbankier, besluit Halidou zich volledig te wijden aan opera, zijn eerste passie. Parallel aan zijn academische carrière zet hij al zijn eerste stappen op het podium in musicals. Naast zang is Halidou ook geïnteresseerd in dans. Hij sluit zich tijdens zijn studies aan bij het hedendaagse dansgezelschap van de Sorbonne. Maar het verlangen om goed te kunnen zingen is er ook. Dat leidt hem naar het lyrische repertoire, wat een openbaring voor hem is. Nu richt hij zich volledig op zingen, zijn nieuwe levensdoel is om als operazanger op het podium te staan.

Van luchtvaarttechnicus en zakenbankier tot operaheld

En die keuze blijkt een goede. Halidou Nombre wordt residentartiest bij de Koningin Elisabeth Muziekkapel, hij werkt met grootheden als José van Dam en Sophie Koch. In 2021 ontvangt hij de Académie Orsay-Royaumont, neemt hij deel aan Opera Fuoco onder leiding van David Stern, schittert hij op internationale zangwedstrijden en ontvangt hij een subsidie ​​van de Parijse Opera comique. Halidou laat als geen ander zien dat het roer om kan om je passie te volgen.

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 1 september om 21.20 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie