Arthur Akeav, kandidaat ARIA

ARIA kandidaat Arthur Akaev

Het programma ARIA gaat op zoek naar de nieuwe operaster van Nederland. In de 8-delige serie wordt de kandidaten wekelijks het vuur aan de vocale schenen gelegd met uitdagende zangopdrachten. Wie zijn de kandidaten en waarom doen zij mee? We stellen ze graag aan u voor. Hieronder stelt Arthur Akaev zich aan u voor.

Arthur Akaev

Arthur is geboren en getogen in Rusland. 5 jaar geleden is hij verhuisd naar Nederland om een zangopleiding te volgen aan het Conservatorium in Amsterdam. Om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, is hij gaan werken in de supermarkt. Hij zit sowieso niet stil en doet naast werken aan yoga, hardlopen en fietsen. Met opera komt Arthur voor het eerst in contact als hij 12 jaar is. Die ervaring heeft een magische uitwerking op hem. Eén ding weet hij zeker, dit wil hij ook. Daar dachten zijn ouders anders over, waardoor hij ecologie is gaan studeren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en uiteindelijk is Arthur zijn passie gaan volgen en naar Nederland gegaan om zijn muzikale carrière voort te zetten.

‘Volg je passie’

Tijdens zijn studie ecologie beseft Arthur Akaev eens te meer, dat het volgen van je passie onvermijdelijk is. “Je moet genieten en alles doen wat je gelukkig maakt, alleen zo kun je beter performen, dan heb je genoeg inspiratie en levensvreugde.”

Het programma ARIA is te zien vanaf zondag 1 september om 21.20 uur op NPO 1.

(Foto: MAX/Merlijn Doomernik)

Geef een reactie