Oosterse roerbakgroenten met tahindressing.

Koken met Sandra: Oosterse roerbakgroenten met tahindressing

De Oosterse roerbakgroenten kunt u natuurlijk kant-en-klaar in een zakje in de supermarkt kopen. Maar nog even wat snijden voordat u gaat eten kan soms ook heerlijk zijn. Daarnaast kunt u eventueel overgebleven groenten weer verwerken in een ander gerecht. Sandra Ysbrandy maakt er nu een tahindressing bij. Want zelfgemaakt is beter dan uit een flesje.

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 30 gram sesamzaad
  • 300 gram broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram shiitake
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk paksoi
  • 200 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 citroen
  • 2 takjes koriander

Bereidingswijze Oosterse roerbakgroenten met tahindressing

Verhit een wok of bakpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 minuten. Schud op een bord en laat afkoelen.

Snijd intussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Halveer de shiitakes. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de paksoi in reepjes. Spoel de kikkererwten af en maak droog met een theedoek. Verhit de olie in de wok en roerbak de kikkererwten 5 minuten. Voeg de broccoli, shiitake en paprika toe en bak nog 10 minuten mee.

Doe intussen de tahin, miso, ahornsiroop en 100 milliliter water in een hakmolentje. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de vrucht erover uit. Breng op smaak met peper en zout en maal fijn.

Voeg na 10 minuten de paksoi toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut mee. Hak de koriander grof. Verdeel de groenten over 2 borden en besprenkel met de dressing. Garneer met het sesamzaad en de koriander.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie