inchecken met OVpay

Digitips over inchecken met de pinpas in het OV, leeftijdskorting en reiskosten bekijken

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer vertellen we over OVpay: hoe u met uw pinpas incheckt in het openbaar vervoer. Ook leest u hoe u dan toch gebruik kunt maken van leeftijdskorting en hoe u achteraf uw reiskosten bekijkt.

Bij openbaar vervoer inchecken met pinpas

Bij het reizen in het openbaar vervoer kan de bankpas dienst doen als kaartje. ‘OVpay’ heet deze manier van inchecken en betalen voor openbaar vervoer. Hoe werkt dat? Dat leggen we hier uit.

Reizen met leeftijdskorting in het OV

Wanneer u met uw betaalpas betaalt in het openbaar vervoer, dan is het mogelijk om gebruik te maken van leeftijdskorting. Iedereen van 65 jaar of ouder heeft recht op deze korting van 34 procent, in de bus, tram en metro. U krijgt de korting door uw naam, geboortedatum en foto toe te voegen aan de app OVpay. Zo doet u dat.

Reiskosten bekijken na inchecken met bankpas

In- en uitchecken met de pinpas in het OV is handig. Maar de kosten staan als 1 bedrag bij de afschriften op de bankrekening. Het is dan lastig na te gaan of er niet toevallig teveel is afgeschreven. Controleer daarom de gemaakte reizen op de website van OVpay. Zo werkt dat.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over opsommingstekens in Word, een pdf omzetten naar Word en speciale tekens typen in Word? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (2)

    cas.rath says:

    Maar kun je ook aangeven hoe ik dan bij het instappen hiervan gebruik kan maken? Moet ik dan mijn pinpas of mijn telefoon voor het schermpje houden??

    Hier Bergeijk says:

    Eens met Rath. Voor het laatst dat ik met bus of trein ging kocht je op het station of in de bus je kaartje. Zou niet weten hoe het werkt met pinpas of nog onduidelijker de OV-pas met “incheck”-gedoe. In België kan je zo het treinstation inlopen en heel gemakkelijk uit een automaat ouderwets een kaartje kopen zodat je financieel meteen weet waar je aan toe bent en zonder enige drempel instappen. Voor senioren kost een dagretour slechts € 8,30! Waarom nog langer moeilijk en duur doen als het zo kan meneer Koolmees?