Groenteburger met knolselderijfriet en een salade.

Koken met Sandra: groenteburger met knolselderijfriet

Deze week in Koken met Sandra een maaltijd vol met groente! Een groenteburger met knolselderijfriet. Vegetarisch en u krijgt alle benodigde voedingsstoffen binnen. Smullen maar.

Dit recept is voor 4 personen, met 16 kleine burgertjes.

Ingrediënten

  • 100 gram havervlokken
  • 225 gram zwarte bonen (gekookt)
  • 200 gram pastinaak
  • 400 gram winterwortel
  • 1 ei
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram volkorenmeel om de burgers te paneren
  • 1 knolselderij
  • 6 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • blokrasp

Bereidingswijze groenteburger

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rooster de havervlokken 3 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Spoel de zwarte bonen af. Schil de pastinaak en wortel en rasp op de grove kant van de blokrasp boven een kom.

Kneed de wortel, pastinaak, zwarte bonen, havervlokken, ei en geraspte kaas met je handen. Voeg eventueel zout toe. Door de massa goed te kneden komt het vocht uit de groenten los en vormt zich een deeg waar je burgers van kunt maken. Vorm met vochtige handen 16 kleine burgertjes. De burgertjes moeten ongeveer 2 tot 2,5 centimeter dik zijn. Laat de burgertjes 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak de knolselderijfriet

Schil de knolselderij en snijd in frietjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak de frietjes 20 tot 25 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Bak de groenteburger

Haal de burgers uit de koelkast. Haal ze 1 voor 1 door het meel zodat de burgers helemaal bedekt zijn. Verhit een koekenpan. Als de pan heet is, giet je er olijfolie in tot de hele bodem bedekt is. Bak 5 of 6 burgers tegelijk. Keer de burgers na 4 minuten met behulp van 2 lepels. Bak 8 tot 10 minuten.

Serveer de burgers met de knolselderijfriet. Eet smakelijk!

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie