Tom Kha Kai

Ingrediënten:

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 1 stengel Sereh (citroengras), in stukjes van  ongeveer 5 millimeter dik gesneden
  • 10 plakjes Loas (galanga wortel), 2-3 millimeter dik
  • 6 kaffa limes (limoenbladjes)
  • 8 cherry tomaatjes
  • 10 middel groot champignons, in 4 paartjes gesneden
  • 2 kleine chilli’s
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 1 theelepel limoensap
  • 2 theelepel vissaus
  • 3 theelepel suiker
  • 1 theelepel chili olie
  • Verse koriander om te garneren

Bereiding:

Doe de kokosmelk en de bouillon in een pan. Zet de pan op het vuur tot het mengsel kookt. Doe de Sereh en Loas erbij.

Als het mengsel weer kookt, doe de reepjes kipfillet erbij. Laat dit geheel koken tot de kip gaar is.

Scheur de citroenbladjes in stukken en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg vervolgens de champignons en de cherry tomaatjes toe. Breng de soep op smaak met vissaus, limoensap suiker en chili olie. Kneus de chiili’s met een mes of in een vijzel en voeg deze toe.

Haal de pan van het vuur en garneer de soep met verse koriander. Serveer de soep met Thaise jasmijn- of pandanrijst.

(Bron: Jeep Sjauw Wa)

Geef een reactie