Jan Slagter en Cisca Dresselhuys

Slagter en Dresselhuys werken door! #42: Maarten van Rossem vocht zijn ontslag aan en wie is Cisca zonder pen?

Stoppen met werken? Omroep MAX-directeur Jan Slagter (70) en journalist Cisca Dresselhuys (80) moeten er niets van weten. Zij werken door na hun pensioen, net als steeds meer Nederlanders. In de podcastserie Slagter en Dresselhuys werken door! spreken Jan en Cisca hierover met bekende doorwerkers. In deze aflevering spreken ze met Maarten van Rossem.

Extra aflevering

In deze extra aflevering praten Jan en Cisca met niemand minder dan Maarten van Rossem. Hij vertelt over zijn werkweek: “Vaak wel 40 uur per week.” Wel vertelt Maarten dat zijn dag niet voor 12 uur begint en dat hij pas ’s avonds begint te schrijven, vaak tot diep in de nacht.

Vrijwilligersvacatures

En Maarten geeft een tip voor iedereen die twijfelt om door te gaan met werken: “Hou je vizier open, kijk wat zich aanbied. En kijk anders of vrijwilligerswerk iets kan zijn. Alleen de gemeente Utrecht heeft een hele bijbel met openstaande vrijwilligersvacatures en dat is ook heel nuttig werk. Dus ik zou zeggen: Ga vooral door met werken en zoek desnoods naar leuk werk.”

Beluister hieronder de aflevering van Slagter en Dresselhuys werken door!:

Beluister hier alle afleveringen van Slagter en Dresselhuys werken door! en De Geboden van Slagter en Dresselhuys of ontdek meer podcasts van MAX. Meer weten over hoe een podcast werkt, kijk dan hier

(Foto: © MAX/Ronald Reinders)

Geef een reactie