Meloensalade

Koken met Sandra: meloensalade met venkel en citroen

In de zomer staat er vaak salade op het menu. Het is licht verteerbaar, zit boordevol vezels, is makkelijk te maken en u kunt er groenten en fruit in verwerken die u lekker vindt. Sandra Ysbrandy combineert in deze salade ook groenten en fruit. Deze meloensalade met venkel en citroen is een heerlijk bijgerecht. 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 biologische citroenen
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse koriander
  • 1 eetlepelhoning
  • 50 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1 honingmeloen
  • 100 gram pecorino

Bereidingswijze:

Boen de citroenen schoon. Verwijder de harde stelen en onderkant van de venkel. Schaaf citroenen (met schil) en venkelknollen in zo dun mogelijke plakjes. Meng de azijn met de mirin in een kom door elkaar en schap de citroen met venkel erdoor. Laat staan tot gebruik.

Verwijder het velletje van de knoflook. Hak de koriander grof. Maal de knoflook, koriander, honing en olijfolie in een hakmolentje fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de meloen, halveer in de lengte, schep de zaadjes eruit en schaaf op de mandoline in dunne plakjes. Schep de meloen door de citroen met venkel en verdeel over een schaal. Besprenkel met de korianderdressing en schaaf de pecorino erover.

Tip van Sandra

Deze meloensalade smaakt extra lekker bij gegrilde vis van de BBQ.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie