Dit kookt MAX Vandaag: pompoencurry
Pompoenen zijn familie van de komkommer en de meloen. En vooral die laatste is bij sommige soorten goed terug te proeven in deze groente. Er bestaan heel veel soorten pompoenen; zomerpompoenen, winterpompoenen, maar ook eetbare- en niet eetbare pompoenen. Door de licht zoete smaak laat de groente zich makkelijk verwerken in gerechten met kruiden, zoals curry. Emina serveert bij deze pompoencurry zilvervliesrijst.
Ingrediënten pompoencurry:
- 1 kleine flespompoen
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 eetlepels garam masala
- peper, zout
- 400 milliliter kokosmelk
- 150 gram zilvervliesrijst
- 30 gram cashewnoten
Bereidingswijze:
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut mee. Daarna mogen de pompoenblokjes erbij, bak circa 4 minuten. Voeg de kokosmelk en eventueel een scheutje water toe; de pompoen moet net onder staan. Breng op smaak met peper en zout en gaar met de deksel op de pan circa 15 minuten.
Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel de rijst en de curry over de borden. Bestrooi met de cashewnoten.
Nooit meer een excuus om niet te koken, want de gerechten van Dit kookt MAX Vandaag blinken uit in eenvoud en zijn ook nog eens voedzaam. We koken met de seizoenen mee en alle recepten zijn voor 2 personen en staan binnen 20 tot 30 minuten op tafel.
(Foto: © MAX)